Sündmusterohke Malaisia GP võitis Ricciardo, Hamilton katkestas mootoriprobleemide tõttu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo Foto: MOHD RASFAN/AFP

Malaisia GPl suutis esimesena finišijoone ületada Red Bulli sõitja Daniel Ricciardo, kaksikvõidu kindlustas Red Bullidele Max Verstappen. Stardis spinni tõttu viimaseks langenud Nico Rosberg (Mercedes) tuli lõpuks kolmandaks, valitseva maailmameistri Lewis Hamiltoni Mercedese mootor läks liidripositsioonil olles põlema ning ta katkestas.

Malaisia GP algas kohe põnevalt – esikohalt startinud Hamilton sai suhteliselt muretult esimesest kurvist jagu, ent kohe tema taga toimus mitu kokkupõrget. Esmalt sõitis Verstappen Ferrari piloodile Sebastian Vettelile rattasse, misjärel tabas Vettel tema ees sõitnud Rosbergi nii, et sakslane tegi spinni. Vettel oli sunnitud võidusõidu katkestama, Rosberg langes tol hetkel võidusõidu viimaseks.

«Sebastian on hull. Ta lihtsalt rammis Rosbergi nagu segane,» hõikas Verstappen kohe intsidendi järel tiimiraadiosse. Vettel kommenteeris juhtumit järgnevalt. «Ma pidurdasin samal ajal kui Verstappen. Ta tahtis mind kurvis sisse lükata, kuid see on võidusõit. Arvasin, et mahume mõlemad ilusti ära. Nico võttis veidi teise sõidujoone ning temal pole selles kokkupõrkes mingit süüd, ta oli meist ees,» sõnas Vettel.

«Siin on kaks asja täiesti valesti. Esiteks Nico, kes on olukorras täiesti süütu, tegi spinni, ning mina pidin võistluse katkestama. Kõik juba teavad, kuidas Verstappen võidu sõidab,» jätkas Vettel.

Võidusõit läks aga edasi ning Hamiltoni edu kasvas pidevalt. Kuid 40. ringil läks Hamiltoni Mercedese mootor põlema ning ta pidi katkestama. Mercedes andis teada, et mootoririke oli neile täiesti ootamatu.

Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Ring enne Hamiltoni katkestamist suutis Rosberg mööduda Kimi Räikkönenist, kuid tegi seda määrustevastaselt, põhjustades kokkupõrke. Sakslane sai selle eest ka 10-sekundilise karistuse, mis lisati tema ajale võidusõidu lõpus. Hoolimata sellest, suutis ta Räikköneniga piisavalt suure vahe sisse sõita, saavutades kolmanda koha.

Võitlus esikohale oli pingeline, kuid kolm ringi enne võidusõidu lõppu lõpetas Verstappen Ricciardo ründamise. See tähendas, et Ricciardo teenis oma karjääri neljanda etapivõidu. MM-sarjas juhib Rosberg Hamiltoni nüüd 23 punktiga.

MM-sarja üldseis:

1. Rosberg 288 (punkti), 2. Hamilton 265, 3. Ricciardo 204, 4. Räikkönen 160, 5. Vettel 153. 6. Verstappen 147 

Malaisia GP

1. Ricciardo, 2. Verstappen, 3. Rosberg, 4. Räikkönen, 5. Bottas, 6. Perez

Enne võidusõitu:

Kui esirea haarasid taas Mercedesed, siis teiselt stardirealt saavad lähte Red Bulli mehed Max Verstappen ning Daniel Ricciardo. Ferrari piloodid Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen alustavad võidusõitu vastavalt viiendalt ja kuuendalt positsioonilt.

Koos Malaisia GPga jääb hooaja lõpuni veel kuus etappi. MM-tiitli arvestuses on seis lahtine – Rosbergil on punkte 273, Hamiltonil 265. Ka kolmanda koha suhtes pole midagi kindlat. Ricciardol on punkte enne tänast etappi 179, Vettelil 153, Räikkönenil 148.

«Viimased nädalad on mulle rasked olnud, sest Nico on pidevalt parem olnud, ent täna (eile –toim) oli auto suurepärane. Nautisin oma kiiret ringi ning oleksin tegelikult võinud kiireminigi sõita,» võttis Hamilton eilse kvalifikatsiooni kokku. Tema edu konkurentide ees oli mäekõrgune. Tiimikaaslane Rosberg kaotas talle 0,4 sekundit, Verstappen aga 0,57 sekundit.

«Lewise ring oli väga kiire. Tegin ise sõiduvea ning seetõttu ei suutnud tema ajale lähedale sõita. Pean nüüd teise stardipositsiooniga edasi elama ning see aasta on näidanud, et teine stardikoht ei tähenda seda, et võidusõitu poleks võimalik võita,» oli Rosberg optimistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles