Fotod: Toronto Raptorsi mängijad otsustasid riigihümnide ajal protestida (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toronto Raptors
Toronto Raptors Foto: DARRYL DYCK/AP

NBA korvpalliklubi Toronto Raptorsi mängijad protestisid Kanada ja USA hümnide ajal rassismi vastu.

Raptorsi mängijad rivistusid hümnide kuulamise ajaks ning lukustasid üksteise käed. USA profiliigades algas tänavu protestilaine pärast seda, kui Ameerika jalgpallur Colin Kaepernick otsustas oma pahameele näitamiseks riigihümni ajal põlvitada. Aktsioon pälvis palju vastukajalist tähelepanu, kuid mitmed USA sportlased tema tegu toetanud.

Raptorsi treener Dwane Casey ütles enne matši mängijatele, et kui nad kavatsevad protestida, siis tehku seda südamest. Varasemalt on näiteks Cleveland Cavaliersi staar LeBron James öelnud, et kuigi tema toetab proteste, ei kavatse ta ise nendes osaleda.

Raptors alistas NBA hooajaeelses mängus Golden State Warriorsi 97:93. Teises eile peetud mängus sai New Orleans Pelicans 116:102 jagu Dallas Mavericksist.

Toronto Raptorsi mängijad. Foto TT NYHETSBYRÅN/Scanpix
Toronto Raptorsi mängijad. Foto TT NYHETSBYRÅN/Scanpix Foto: DARRYL DYCK/AP
Golden State Warriors mängijad protestiaktsioonis kaasa ei löönud. Pildil Klay Thompson (vasakul) ja Stephen Curry. Foto: AP/Scanpix
Golden State Warriors mängijad protestiaktsioonis kaasa ei löönud. Pildil Klay Thompson (vasakul) ja Stephen Curry. Foto: AP/Scanpix Foto: DARRYL DYCK/AP
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles