Võidukas Ogier astus suure sammu Soome legendide suunas

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier Korsika rallil.
Sebastien Ogier Korsika rallil. Foto: SCANPIX

Karjääri jooksul esmakordselt Korsika rallil võidutsenud Sebastien Ogier astus võiduga suure sammu ka enda neljanda MM-tiitli suunas. Ogieril oli võimalik juba ka Korsikal endale MM-tiitel kindlustada, kuid sellele plaanile tõmbas kriipsu peale Andreas Mikkelseni 3. koht.

Korsikal võidutsenud on Ogieril kolm etappi enne hooaja lõppu liidrina 195 punkti ning Mikkelsenil teisena 127 silma. Arvestades, et punkte jagatakse ka rallide viimaste katsete eest, siis matemaatiliselt on võimalik Ogieri püüda veel ka 112 silmaga kolmandal kohal oleval Thierry Neuvillil.

«See on suurepärane tunne ja saime sellelt nädalavahetuselt just soovitu. See on minu esimene võit Korsikal. MM-sarja üldarvestuses on meie seis nüüd väga hea,» tunnistas Ogier ralliraadiole.

Ogieril on nüüd võimalik MM-tiitel kindlustada 13.-16. oktoobrini peetaval Hispaania rallil. Kui Ogier võidab tänavuse MM-tiitli, siis tõuseb ta neljakordseks maailmameistriks. Sarnase saavutuseni on omal ajal jõudnud legendaarsed soomlased Tommi Mäkinen ja Juha Kankunen. Rohkem tiitleid on ainult Sebastien Loebil, kes krooniti autorallis maailmameistriks 9 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles