Jumal ja hädised mootorid kiusavad Hamiltoni

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton leinamas Mercedese mootorit, mis andis otsad kõige halvemal hetkel.
Lewis Hamilton leinamas Mercedese mootorit, mis andis otsad kõige halvemal hetkel. Foto: LaPresse/Scanpix

Kaks korda järjest vormel-1 sarja maailmameistriks tulnud Lewis Hamilton on pahane. Briti tiitlivõimalused kahanesid eilse Malaisia etapiga märkimisväärselt ja sugugi mitte tema enda süül. Liidrikohal sõites ütles Hamiltoni Mercedese mootor üles ja nüüd jääb ta tiimikaaslasest Nico Rosbergist viis sõitu enne hooaja lõppu maha 23 punktiga.

«Mul on Mercedesele küsimusi. Meil on kaheksa sõitja jaoks valmistatud lugematu arv mootoreid ja ainult minu omad ütlevad üles. Keegi peab mulle vastuseid andma, sest see pole aktsepteeritav. Eriti kurb on see, et võitleme ju tiitli eest. Miski ei tundu õige,» ütles Hamilton toonil, mis kõlas nagu vandenõuteooria.

Hamilton parkis põleva masina raja kõrvale 16 ringi enne lõppu. Enne seda tundus, et just tema tõmbab Malaisiast kõige pikema kõrre ja tõuseb MM-sarja üldliidriks. Hamiltoni suurimat konkurenti Rosbergi tabas ebaõnn juba esimesel ringil, kui Ferrari piloot Sebastian Vettel talle tagant sisse sõitis. Rosberg langes korraks isegi viimaseks, aga suutis lõpuks kolmanda koha ikkagi kätte saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles