Jüri Vipsi möödasõit viimasel ringil aitas tiimi esikohale

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vips Hockenheimis.
Jüri Vips Hockenheimis. Foto: Prema Powerteam

Saksamaa F4 meistrivõistluste viimasel etapil Hockenheimis saavutas Jüri Vips üldarvestuses kaks kolmandat kohta ja oli mõlemal korral parim uustulnukate arvestuses. Meistrivõistluste kokkuvõttes saavutas Jüri Vips 2. koha uustulnukate seas ja 6. koha üldarvestuses. Lisaks sai ta võidurõõmu tunda võistkondlikus arvestuses.

Hockenheimi ringrajal toimunud viimase etapi kvalifikatsioonis sõitis Jüri Vips välja ringiajad, mis andsid kaheks esimeseks sõiduks vastavalt neljanda ja kolmanda koha.

Avasõidus õnnestus hea stardi teinud Jüri Vipsil mööduda ühest konkurendist ja tõusta kolmandale kohale. Lisaks poodiumikohale teenis Vips ka esikohapunktid uustulnukate seas. Teises sõidus kastis vihm raja märjaks kohe pärast starti. Vips kaotas stardisaginas paar kohta ja oli seejärel sunnitud sõitma rajalt välja vältimaks tema ees toimunud avariid ja ta langes kolmandasse kümnesse. Finišijoone ületas ta 16. kohal ja teenis mõned punktid uustulnukate arvestuses.

Kolmandat sõitu alustas Jüri Vips kaheksandalt kohalt ja tõusis suurepärase stardi järel kiirelt viiendaks. Peagi möödus Vips veel ühest konkurendist ja alustas viimast ringi neljandalt kohalt. Veel üks möödasõit aitas Jüri Vipsil tõusta taas poodiumile ja mis veelgi tähtsam - aitas Prema Powerteamil võita kokkuvõttes meistritiitel võistkondlikus arvestuses.

«Kvalifikatsioonis polnud meie tiimi autodel head kiirust sirgetel, aga siiski õnnestus lõpuks välja sõita päris head stardikohad,» kommenteeris Jüri Vips. «Esimeses sõidus tegin hea stardi ja finišeerisin kolmandal kohal. Teises sõidus polnud mul avarii vältimiseks muud võimalust, kui murule sõita. Aga kolmandas sõidus oli see viimase ringi möödasõit ülitähtis, sest just tänu sellele möödumisele teenisime piisavalt punkte, et võita Prema Powerteamile tiitel tiimide arvestuses.»

Nelja nädala pärast sõidetakse viimane etapp Itaalia F4 sarjas, kus Jüri Vips hoiab liidrikohta uustulnukate arvestuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles