Haavatud Tartu jahib uut hingamist andvat edasipääsu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu korvpallimeeskond.
Tartu korvpallimeeskond. Foto: Tairo Lutter

Tartu korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe on aastaid unistanud, et saaks oma meeskonnaga mängida Euroopa sarjas, kus on garanteeritud korralik arv rahvusvahelisi kohtumisi. «See annaks meile hoopis teise hingamise – kõigile, mängijatele, treeneritele, kindlasti ka fännidele…» rääkis Kullamäe eile. Täna alustab Tartu kodus Meistrite liiga teise eelringi kahest mängust koosnevat seeriat taanlaste Bakken Bearsiga. 

Selle paari võitjale on uks põhiturniirile valla, kaotaja peab leppima tartlaste jaoks juba tuttava madalaima FIBA eurosarjaga. Tartu jaoks on tegemist vaieldamatult suure võimalusega, sest ükski märk ei näita, et Taani klubi oleks tasemelt tugevam kui nende esimese ringi vastane, hollandlaste Groningen. Kullamäe süda pole enne tänast mängu siiski rahulik.

«Külma dušši oleme selle seeriaga seoses saanud juba omajagu,» nentis Kullamäe. «Võrreldes esimese ringiga on olukord teistsugune, nüüd mängime me esimese mängu kodus ja teise Taanis. Hullem lugu on aga see, et Kent-Kaarel Vene ja Kristen Meister ei saa kaasa mängida.»

Venet vaevab juba pikka aega õla ja selja närvi valu ning probleem on süvenenud. Meister vigastas end juba eurosarja eelmises kohtumises ning tegi endale liiga ka treeningul. «Meister alustas hooaega väga hästi ja kuulus kindlalt rotatsiooni. Nüüd jääb ta aga ilmselt mitmeks nädalaks eemale,» rääkis Kullamäe. Meister on tänavuses meeskonnas kerkinud 15-minuti-meheks. Seega on tegemist meeskonnale olulise mängijaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles