Legendaarne korvpallietendus naaseb 15-aastase vaheaja järel Eestisse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harlem Globetrotters
Harlem Globetrotters Foto: Chiang Ying-ying/AP

Eestisse tuleb maailma üks suurim spordishow Harlem Globetrotters. Saku Suurhallis aset leidev suursündmus on osa Harlem Globetrottersi 2017. aasta maailmaturneest. Üritus toimub järgmise aasta 13. märtsil.

Harlem Globetrotters käis viimati Eestis 15 aastat tagasi. Harlem Globetrotters pakub huvilistele meelelahutust, mis hõlmab endas korvpallikäsitlusoskuseid, mida on pakutud publikule juba viimased 90 aastat. Nende ajalugu on olnud kirju ning nad on esinenud 122 riigis kuuel erineval kontinendil.

Harlem Globetrotters loodi Chicagos 1920. aastatel sootuks teise nime all, et tutvustada USAs olevat ööklubi. Alles 1941. aastal võeti suund pakkuda vaatajatele meelelahutuslikku programmi. Show's on osalenud ka maailma suurimad korvpallistaarid, kes on olnud osa Globetrottersi tiimist, paljudele on kindlasti teada nimed Wilt Chamberlain ja Connie Hawkins. Kusjuures ka esimene mustanahaline mängija NBAs tuli just Harlem Globetrottersist, kui New York Knikcs ostis endale Nat Clifftoni mängijaõigused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles