Vigastusest taastuv Kovalenko tuli Prantsusmaal kolmandaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Kovalenko.
Anastassia Kovalenko. Foto: Maksim Toome

Magny-Coursi ringrajal sõideti motoringraja Euroopa juuniorite karikavõistluste eelviimane osavõistlus, kus startis ka hiljuti käevigastuse saanud Anastassia Kovalenko, kellel oli hea tulemuse korral naiste arvestuses võimalus punktitabelis ette poole tõusta.

Võistlusnädalavahetus algas Kovalenkole hästi, kui ta suutis esimesel treeningul eelmisel aastal sõidetud ringiaega parandada kuus sekundit. Teisel treeningul oli aga rada märg ning sõidu teisel ringil Kovalenko kukkus ning nii neiu ise kui ka tsikkel said kannatada. Kuna võistlusmasin oli päris kõvasti pihta saanud, siis kvalifikatsiooni jõuti hilinemisega, kuid õnneks sai Kovalenko ühe kiire ringi kirja ja ei pidanud finaali täiesti tagant startima.

Eile peetud finaalsõit toimus kuivades tingimustes ning Kovalenko ületas lõpujoone Uus-Meremaa sõitja Avalon Biddle ja kanadalanna Stacey Nesbitti järel kolmandana. Sarja üldtabelis kerkis Kovalenko kuuendalt kohalt neljandaks. Esimene on Biddle 150 punktiga, kellele järgnevad Nesbitt (89 p), Prantsusmaa etapi vahele jätnud šveitslanna Laura Rodriguez (72 p) ja Kovalenko (40 p).

«Laupäeva algus oli mul väga hea, kuna ajaparandus võrreldes eelmise aasta ringiajaga oli ikka väga suur, mis tähendab, et Marko Rohtlaane õpetused on hästi vilja kandnud. Õnneks käsi pidas ka vastu ning harjusin selle väikese ebamugavustundega sõidu ajal ära. Kahjuks kukkusin aga järgmises trennis märjal rajal suurel kiirusel ja lõhkusin tsikli ning vasaku käe pöidlal oli ka nihestus,» rääkis Kovalenko.

«Kvalifikatsiooni alguseks tiim tsiklit korda ei saanud, sest selle kallal oli palju tööd ning lisaks varastas üks pealtvaataja ka remontimiseks eemaldatud gondlid ära ja tuli uusi otsida. Seetõttu hilinesin oluliselt ajasõitu, aga sain siiski nii palju ringe teha, et tuli ka üks enam-vähem kiire ring, mis oli esimese trenni omast ainult sekund aeglasem. Seega õnneks kukkumine hoogu ei mõjutanud ja sai ilma suuremate muredeta finaalsõitu mindud.»

«Eile oli rada kuiv, aga tsikli raam oli ikka viltu ning päris sajaprotsendiliselt ei saanud sõita, aga naiste arvestuses sain kolmanda koha, mis oli hea. Kuna Jerezis toimub kaks sõitu, siis on mul võimalus sarjas kolmandaks tulla ning nüüd peame kõvasti tööd tegema ja vist ka tsiklile uue raami vaatama.»

European Junior Cup hooaja viimane etapp sõidetakse 14.-15. oktoobril kuulsal Hispaania Jerezi ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles