Sügistormis selgusid Eesti meistrid purjelaua slaalomis

, Eesti Jahtklubide Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brigita Viilop
Brigita Viilop Foto: Raul Harro

Purjelaua slaalomi distsipliini finaaletapp peeti esimese sügistormiga Pirital. Äärmuslikult karmid tingimused olid väljakutseks nii surfaritele kui võistluse korraldajatele. Tuule tugevuseks mõõdeti kohati kuni 19 m/s. Põnevust lisas ka erakordselt kõrge laine (kuni 2,5 m), mistõttu surfarid pidid arvestama, et rajamärgid, kohtunike kaatrid ning ka kaasvõistlejad võisid mingil hetkel olla üksteisele nähtamatud – olid laine orus peidus.

Tormise neljanda etapiga tõmmati joon alla hooaja Eesti meistrivõistlustele ning ka harrastajate Fun slaalomi sarjale. Kokku peeti sarjas 27 võistlussõitu pluss kvalifikatsioonisõidud. Raskel finaaletapil toimus üks kvalifikatsioonisõit ning viis võistlussõitu kuld- ja hõbefliidile.

Eesti meistrivõistluste viimase etapi võitis kindlalt nelja sõiduvõiduga John Kaju (Saaremaa Surfiklubi). Teise koha saavutas noor Karl-Erik Saarm (Team Extreme) ning kolmandaks tuli Roland Mik (Surfhouse). Sarja kokkuvõttes võitis 43 võistleja konkurentsis väärika slaalomi Eesti meistri tiitli John Kaju. Kajule oli see esimene slaalomi meistritiitel.

Naiste arvestuses võitis viimase Eesti MV etapi Annika Valkna (Surfhouse). Teiseks tuli Helle Väin (Team Tahe) ning kolmandaks Õnnela Urb (Eru Surf Team). Eesti meistritiitli võitis aga eelnevatel etappidel edukalt esinenud noorsurfar Brigita Viilop.

Master vanusearvestuse esikolmik viimasel Eesti MV etapil oli järgmine – esimene Timo Runge (Team Mahe), teine Toomas Kasenurm (Pärnu Surfiklubi) ja kolmas Alar Vettik. Meistritiitli võitis mitmekordne tiitliomanik Erno Kaasik (Team Extreme), kel oli enne viimast etappi juba piisav edumaa.

Grand master vanusearvestuse võitis viimasel Eesti MV etapil Toomas Kasenurm Alar Vettiku ja Peep Tomingase ees. 2016 meistritiitel läks Toomas Kasenurmele.

Noorte (U20) vanusearvestuse esikoha võitis Eesti MV viimasel etapil Karl-Erik Saarm (Team Extreme). Teiseks tuli Tristen Erik Kivi (Saaremaa Surfiklubi) ja kolmandaks Marcus Pertelson (TPLK). Üldarvestuse vaates lõpetasid noored viimasel etapil üllatavalt kõrgetel positsioonidel – vastaval teine, neljas ja kuues koht. Slaalomi noorte meistritiitli võitis esmakordselt Tristen Erik Kivi.

Eesti MV IV etapi tulemused
Eesti MV koondtulemused

Paraleelselt Eesti MV etapiga peeti ka harrastajate Fun slaalomi sarja finaaletapp. Etapi võitis peaaegu puhta seeriaga noorsurfar Marcus Pertelson. Teiseks tuli Valde Viiding (Hang Loose) ning kolmandaks Tõnis Salong. Hooaja kokkuvõttes saavutas harrastajate sarjas esikoha Meelis Uustalu (Gun Sails Team). Sarjas osales kokku 26 surfarit.

Fun slaalomi naiste arvestuses võitis finaaletapi Helle Väin. Teiseks tuli hooaja üllataja Õnnela Urb ja kolmandaks Brigita Viilop. Hooaja kokkuvõttes oli parim Brigita Viilop.

Master vanusearvestuses saavutas viimasel etapil esikoha Valde Viiding, järgnesid Tõnis Salong ja Alar Vettik. Hooaja kokkuvõttes oli parim master aga Meelis Uustalu.

Grand master vanusearvestuses võitis nii finaaletapi kui ka kogu hooaja Alar Vettik.

Parim noorsurfar oli nii slaalomi finaaletapil kui ka kogu hooaja kokkuvõttes kindlalt Marcus Pertelson.

Fun Slaalom IV etapi tulemused
Fun Slaalom koondtulemused

Fotod: II etapp ja IV etapp (autor Raul Harro)

Slaalomi sarja eestvedaja oli Eesti Purjelaualiit ja toetaja Eesti Jahtklubide Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles