13-aastane Eesti motokrossisõitja tuli Austraalia meistriks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
85cci esikolmik Austraalias, Meico Vettik võitjana keskel.
85cci esikolmik Austraalias, Meico Vettik võitjana keskel. Foto: Erakogu

Meico Vettik tuli möödunud nädalavahetusel lõppenud Austraalia juunioride motokrossi meistrivõistlustel klassis 85cc Austraalia meistriks.

Ligi 600 osalejaga võistlused kestsid terve nädala. Klassid olid jaotatud sõitjate vanuse järgi – näiteks 85cc klass jagunes kuni 12-aastaste, kuni 14-aastaste ja kuni 16-aastaste klassiks. 13-aastane Paide noormees Vettik osales kuni 14-aastaste arvestuses.

Nagu Meico isa Veiko Vettik rääkis, on Austraalias esimene ots väga kiire. Eesti poiss pidas eelsõitudes kõva lahingu kohaliku kuti Regan Duffy'ga, keda kvalifikatsioonis võita õnnestus. Vettik võitis kõik kolm võistlussõitu.

Riverlandi saviliivarada iseloomustas Vettik kui keerulist, mis suure koormusega ka kõvasti auku läks ja mida iga päev siledaks ei lükatudki. «Kasutasime liivarehvi, kuigi oleks võinud ka kõva pinnase rehviga peale minna,» ütles Vettik.

Kohapeal elati üle ka tugev orkaan, mis terve Uus-Lõuna-Walesi osariigi elektrita jättis. «Bensiini ei saanud, sest tanklad ei töötanud. Igaks juhuks käisime poest toitu ostmas, suur supermarket töötas akude peal,» rääkis Vettik.

Et rohkem sõidukogemust saada, osales noor eestlane veel ka 125cc klassis (vanusegrupis 13-15aastased), kus ta kokkuvõttes viiendaks tuli, olles ühes sõidus teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles