Avo Keel: Eesti taganemistee Läti vastu on üks samm, edasi tuleb kuristik

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti koondis on leidnud uue hingamise.
Läti koondis on leidnud uue hingamise. Foto: cev.lu

Endine Eesti võrkpallikoondise peatreener ja praegune Pärnu Võrkpalliklubi juhendaja Avo Keel on käimasoleva EM-valiksarja mänge jälginud huviga ja teab Eesti play-off’i vastase Läti siseasjust palju. Ta on hea sõber Läti koondise juhendaja Raimonds Vildega ja tunneb abitreener Boris Kolčinsit. Lisaks saab ta infot ka oma klubi statistikult Märt Pajusalult, kes on praegu lõunanaabrite koondise juures samas ametis. Sel hooajal hakkavad kaks Läti koondislast – temporündaja Toms Švanš ning diagonaal Edvarts Buivids – mängima Pärnus Keele käe all. Esisidemängija Deniss Petrovs on Keele juhendamisel pallinud varasemalt. Juhendaja usub, et viimases otsustavas kohtumises on eestlastel siiski paremad võimalused järgmisel sügisel Poolas toimuvale EMile jõuda.

Keele sõnul polnud tema jaoks üllatav, et lätlased alagrupiturniiril nii heas hoos olid ja väga napilt Slovakkia järel ning Iisraeli ja Horvaatia ees teiseks jäid. «Teine koht oli vastaseid arvestades algusest peale üsna reaalne saada. Ja ka Slovakkia pole päris samal tasemel nagu mõned aastad tagasi, kui Eesti nendega mängis,» ütleb Keel lätlaste korralike esituste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles