Video: juubilar Lindpere karjääri säravaimad hetked

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere on olnud läbi aastate Eesti jalgpalli üks säravamaid mängijaid. New York Red Bullsis mängides lõi ta laineid ka USAs.
Joel Lindpere on olnud läbi aastate Eesti jalgpalli üks säravamaid mängijaid. New York Red Bullsis mängides lõi ta laineid ka USAs. Foto: Mihkel Maripuu

Täna peab 35. sünnipäeva Eesti jalgpallikoondise endine poolkaitsja Joel Lindpere. Eesti koondise eest pidas ta oma viimase kohtumise tänavu juunis, kui Eesti alistas 2:0 Andorra. Kokku mängis poolkaitsja sinisärkide eest 107 mängu ja lõi seitse väravat.

Oma jalgpallurikarjääri alustas Lindpere Nõmme Kaljus ning Eestis esindas ta hiljem ka Lelle, Flora ja Valga meeskondi. Välisklubidest kaunistavad tema CVd Sofia CSKA, Tromsö, New York Red Bulls, Chicago Fire ja Ostrava Banik. Karjääri viimaseks hooajaks naasis ta taas Nõmme Kaljusse.

Lindpere karjääri kõige säravamad aastad möödusid ilmselt Red Bullsis. Ta tegi kaasa 104 mängus ja lõi 17 väravat. Koos Lindperega mängisid seal ka endised FC Barcelona staarid Thierry Henry ja Rafael Marquez.

Täna tähistab oma 35. sünnipäeva Eesti jalgpallikoondise legend Joel Lindpere. Palju õnne, Juki!

A photo posted by Eesti jalgpall (@eestijalgpall) on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles