Hamiltoni mured: kuutõbiste vandenõu, kõrgem jõud ja kuulikindlus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes kuhu? Lewis Hamiltoni (paremal) ja Nico Rosbergi õnn on sel hooajal olnud erinev.
Kes kuhu? Lewis Hamiltoni (paremal) ja Nico Rosbergi õnn on sel hooajal olnud erinev. Foto: SCANPIX

Kas vandenõu või ebaõnn? Nii küsis Lewis Hamilton, kui oli nädalavahetusel liidrikohal olles katkestanud Malaisia vormel-1 etapi, vihjates, nagu oleks tema auto pidevate rikete taga mingi muu jõud. Tema sõnad kütavad kirgi mitu päeva hiljemgi. Mercedes pole Hamiltoni katkestamise põhjust siiani leidnud* ning viis etappi enne hooaja lõppu peab britt kolmanda järjestikuse tiitli võitmiseks kurja vaeva nägema.

«Viitasin kõrgemale jõule. Tundub, et seatpoolt suunab keegi veidi asju. Aga pean olema tänulik kõigi võimaluste eest, mis on mulle antud,» püüdis Hamilton sel pühapäeval sõidetava Suzuka etapi eel pehmendada oma varasemaid sõnu, mis oleks justkui viidanud sellele, et Mercedese töötaks keegi sihilikult tema vastu. Ent sarnaselt Hiina ja Venemaa etapile, kus Hamiltoni auto jõuallikas üles ütles, on meediakanalid ka nüüd ikkagi täis spekulatsioone, nagu püüaks Mercedes aidata tänavu tiitlile oma meest ehk sakslast Nico Rosbergi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles