Northug on aastas üheksa kuud karsklane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: Priit Simson

Kahe nädala pärast Oslo külje all Holmenkollenis algavateks maailmameistrivõistlusteks valmistuv Norra suusaäss Petter Northug avaldas, et suurema osa aastast ei tarvita ta tilkagi alkoholi.

«Hooajaeelsel ettevalmistusel ja kogu hooaja vältel on mul alkoholi suhtes nulltolerants,» sõnas Northug Adresseavisenile. «Pärast hooaja lõppemist võin pidutseda, aga alates 1. juunist ma enam alkoholi ei joo.»

25-aastane Northug märkis, et kuna ta soovib saada maailma parimaks suusatajaks, ei tee ta mingeid järeleandmisi. «Mind ümbritsevad inimesed teavad mu prioriteete. Muidugi oleks tore oma perekonda tihemini näha, aga kuna näeme üsna harva, oskame neid kohtumisi rohkem hinnata,» arutles Northug.

Northugi treener Morten Aa Djupvik sõnas Adresseavisen, et tema pole alkoholi osas mingeid ettekirjutusi teinud ja see on Northugi enda valik, et ta üheksa kuud alkoholist eemale hoiab. «See näitab suurepäraselt, et ta mõtleb treeningute peale 24 tundi päevas. Ta teeb kõik, mis suudab, et saada parimaks,» kiitis Djupvik.

Kui Northug eelistab karsklust, siis Norra naistekoondisesse kuuluvad Marit Bjørgen ja Kristin Størmer Steira nii radikaalseid meetmeid kasutusele pole võtnud.

«Minu seisukoht on selline, et kõike võib kogu aeg teha, kui seda teha mõõdukalt. MK-etappidel käies ma üldiselt alkoholi ei tarvita, aga kodus olles võtan ikka aeg-ajalt klaasi veini, see on minu viis lõdvestuda,» rääkis Steira.

Ka Bjørgeni arvates pole sellest probleemi, kui hooaja vältel mõni klaas veini juua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles