Tartu kaotas taas Taani hõbedaklubile ja jäi Meistrite liigast välja

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu korvpallimeeskond vs Bakken Bears
Tartu korvpallimeeskond vs Bakken Bears Foto: Kristjan Teedemaa

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond FIBA Meistrite liigasse ei pääse, sest teises eelringis jäädi alla Taani hõbedameeskonnale Bakken Bears. Kodus jäi Tartu taanlastele alla 67:75, täna kaotati 70:83. Tartu jätkab nüüd kahe nädala pärast mängimist tugevuselt neljandas eurosarjas nimega FIBA Europe Cup.

Tartu resultatiivseim oli 21 punktiga Janari Jõesaar, Dominykas Milka arvele jäi 18 punkti. Venky Jois võttis sarnaselt eelmisele kohtumisele maha 17 lauapalli, punktiskoor jäi seekord kuue peale. Taani klubile tõi keskmängija Michel Diouf 21 punkti, 10 lauapalli, neli vaheltlõiget ja kolm blokki. Tartu realiseeris 24st vabaviskest vaid 11 ja tegi 14 pallikaotust Bakken Bearsi kaheksa vastu.

Kui Tartu peaks normaalaja kaheksa punktiga võitma, mängitakse lisaaeg. Kodusaalis sai Eesti meeskonnale otsustavaks suur pallikaotuste arv, kokku loovutati mänguvahend suisa 25 korral, vastased tegid sealjuures vaid üheksa pallikaotust.

Tartlaste suure pallikaotuste arvu põhjustas Taani meeskonna agressiivne kaitse, millega tartlased toime ei tulnud. «Nad mängisid kaitses hästi, aga mitte nii hästi, et pidanuksime tegema nii palju pallikaotusi,» lausus Tanel Sokk pärast esimest mängu. «Ma ei taha nõustuda arvamusega, et me polnud vastase selliseks kaitseks valmis. Tegelikult oli palju momente, kus oleksime saanud seda murda,» kommenteeris avamängu Tartu peatreener Gert Kullamäe.

Samas on Tartul kodumängust kaasa võtta ka midagi positiivset: lauavõitlus võideti 48:32. Kui Tartu kasutas kodus kaheksat mängumeest, siis taanlaste pikem pink võimaldas neil kasutada kümmet mängijat.

Kui Tartul peaks õnnestuma alagrupifaasi pääseda ootab neid ees 100 000 eurot preemiat ning vähemalt 14 euromängu. Tartu hakkaks Meistrite liigat mängima A-alagrupis, kus on ees ootamas kohtumised Frankfurdi Skylinersi, Saloniki Arise, Nymburki, Domžale Heliosi, Bandirma Banviti ja Monacoga. Üks alagruppi pääseja selgub veel teisest eelringist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles