Iraani nõue austada nende riietumistava ajas USA sportlasel harja punaseks (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nazi Paikidze-Barnes
Nazi Paikidze-Barnes Foto: twitter

Järgmise aasta naiste male maailmameistrivõistlused toimuvad Iraanis Teheranis. Võistluste korraldajad nõuavad, et ka külalisvõistlejad kannaksid islamiusuliste naiste peakatet hijabi. Vähemalt üks maletaja on juba välja öelnud, et tema sellega kaasa ei lähe ning ähvardab suurvõistlust boikoteerida.

«See on täiesti vastuvõetamatu, et naiste MM toimub sellises kohas, kus naistel pole fundamentaalseid õiguseidki ning neid peetakse madalama klassi kodanikeks,» kirjutas USA valitsev maailmameister Nazi Paikidze-Barnes Facebooki.

Rahvusvahelise maleliidu pressiesindaja ütles teisipäeval, et ametlikult pole neile keegi ühtegi kaebust võistluste osas esitanud. Ta lisas, et riietumise eeskirjad ei ole ette kirjutatud alaliidu poolt, kuid tõi välja, et kohalikke traditsioone, seaduseid ning tavasid tuleks arvesse võtta.

«Maleliit kaalub kõiki võimalusi, et võistlejad tunneksid end mugavalt ning võtame selle küsimuse korraldajatega arutelu alla,» ütles pressiesindaja. Iraan sai naiste male MMi korraldusõiguse möödunud kuul. Ühtegi teist soovijat rahvusvahelise maleliidu kinnitusel turniiri korraldada ei olnud. Samuti ei olnud kellelgi ühtegi vastuväidet Iraanile korraldusõiguse andmise eest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles