Läti imemehe uus leping teeb silmad ette kõikidele eurooplastele

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristaps Porzingis.
Kristaps Porzingis. Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP

NBA üks paremaid noori korvpallureid Kristaps Porzingis sõlmis sponsorlepingu Saksamaa sporditarvete brändi Adidasega. Sõltuvalt sellest, kui edukalt 221 cm pikkusel lätlasel New York Knicksi särgis läheb, hakkab ta aastas Adidaselt saama kolm kuni kuus miljonit dollarit aastas.

Ükski eurooplasest korvpallur pole varem nii tulusale «ketsilepingule» alla kirjutanud. Seni oli Porzingisel diil Nike'iga, kes maksis talle eelneval neljal aastal kokku 100 000 dollarit. Nike'il on õigus kuni oktoobri keskpaigani pakkuda Porzingisele samu tingimusi, aga USA firma seda võimalust suure tõenäosusega ei kasuta.

Kuigi üldiselt ei kipu korvpallifännid suurte äärte ja tsentrite jalatseid eriti ostma, siis Adidas loodab, et Porzingisest saab positiivne erand. Tema kasuks töötavad New Yorgis mängimine, hea inglise keel, huumorisoon ja suhtlemisoskus. Särgimüügi edetabelis lõpetas ta oma esimese NBA hooaja koguni neljandana. «Päris» enda korvpallijalatsi saamiseks peab Porzingis siiski kõvasti vaeva nägema, näiteks on lepingus üheks tingimuseks pääsemine NBA Tähtede mängu algviisikusse.

Vähe sellest, et Porzingise sponsorraha teeb silmad ette kõikidele Euroopa staaridele (Dirk Nowitzki, Pau Gasol, Tony Parker), on lätlase äsja sõlmitud leping samast klassist selliste NBA staaridega nagu Russell Westbrook, Blake Griffin ja Paul George. Sellest enam teenivad vaid Stephen Curry, LeBron Jamesi ja Kevin Duranti sugused megatähed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles