Dopinguvastane instituut: ROK kaotas võitluse dopingu vastu, kuna lubas venelased olümpiale

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darja Klišina Rio olümpial
Darja Klišina Rio olümpial Foto: SCANPIX

Kuigi paljud Venemaa sportlased Rio olümpiamängudel suure dopinguskandaali tõttu osaleda ei saanud, siis üleüldist keeldu Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) Venemaale ei seadnud. Küll käitus sellisel viisil Rahvusvaheline Paraolümpiakomitee, kes ei lubanud ühtegi venelast invaspordi suurvõistlusele.

Riiklike dopinguvastaste organisatsioonide Instituut (iNADO) teatas eile, et ROK on kaotanud võitluse dopingu vastu, kuna lubas Venemaa koondise Rio olümpiale. Instituudi arvates oleks ROK pidanud kindlasti järgima Rahvusvahelise Antidopinguorganisatsiooni ehk WADA juhiseid, mis olid üsna selged: Venemaad poleks tohtinud Riosse lubada. Kokku osales olümpial enam kui 290 venelast.

Instituut märkis, et loodetavasti suudab ROK 2018. aasta taliolümpia eel paremaid otsuseid langetada. Sealhulgas tuleks mõista, et WADA poolt avaldatud McLareni raport on usaldusväärne ja hästi koostatud. Just selle raporti kaudu tõestati, et Venemaal toimib riiklik dopingusüsteem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles