Renault vormel-1 võistkonda tabas valus tagasilöök

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Allison (paremal).
James Allison (paremal). Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sel hooajal raskustes olev Renault tiim pidi üle elama valusa pettumuse, kui varem Ferrari võistkonna tehnikadirektorina töötanud James Allison keeldus pärast pikka kaalumist prantslaste tööpakkumisest.

Allison lahkus Ferrarist suvel ja Renault kutsus teda enda juurde. Britt on varemgi Suurbritannias Enstone’is asuvas Renault’ tiimis töötanud, viimati mõne aasta eest, kui võistkond kandis Lotuse nime ja seal sõitis Kimi Räikkönen. Väljaande Autosport kinnitusel kestsid seekordsed läbirääkimised mitu kuud, kuid kaalukeeleks sai asjaolu, et Renault’ võistkonna juhtimises on suuri puudujääke. Just seda peetakse ka nende tänavuse ebaedu peamiseks põhjuseks, sest tiimil puudub kindel juhtfiguur.

Vormeliringkondades kõrgelt hinnatud Allisoni soov töökohta vahetada on Autospordi sõnul seotud isikliku tragöödiaga, sest kevadel suri tema naine. Seetõttu soovib Allison asuda tööle kodumaal Suurbritannias, et veeta rohkem aega oma lastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles