Ei läinud 70 aastatki: USA ja Kuuba jalgpallikoondised tegid ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ründaja Bobby Wood (keskel) võitleb palli pärast kuubalaste Yasniel Napolesi (vasakul) ja Carlos Serranoga.
USA ründaja Bobby Wood (keskel) võitleb palli pärast kuubalaste Yasniel Napolesi (vasakul) ja Carlos Serranoga. Foto: SCANPIX

Havannas kohtusid Kuuba ja USA jalgpallimeeskond. Tegu oli esimese kahe riigi vahelise maavõistlusega pärast ligi 70-aastast vaheaega.

Vahepeal on Kuuba pinnal vastamisi oldud küll näiteks 2008. aastal, ent siis oli tegemist MM-valikmänguga, mitte vabatahtlikult kokku lepitud kohtumisega. Eelmisel aastal sõlmisid aga USA ja Kuuba enam kui poole sajandi pikkuse pausi järel riiklikul tasandil diplomaatilised suhted ja nüüd kinnistasid neid ka mõlema riigi koondised.

USA võitis maavõistluse 2:0, väravad lõid Chris Wondolowski ja Julian Green. «Tegime täna ajalugu. Suur tänu kuubalastele vastuvõtu eest ja loodame, et meie omavahelised suhted paranevad veelgi,» lausus USA ründaja Jozy Altidore.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles