Verstappen pääses: Hamilton tõmbas Mercedese protestile vee peale

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 meeskond andis tänase Jaapani GP järel sisse protesti Red Bulli sõitja Max Verstappeni vastu, kes käitus Mercedese arvates eelviimasel ringil reeglitevastaselt.

Mercedese sõitja Lewis Hamilton üritas teisel kohal olnud Verstappenist eelviimase ringi lõpus mööduda, aga hollandlane kaitses oma positsiooni nii jõuliselt, et Hamilton oli sunnitud šikaani otseks sõitma.

Mercedes süüdistas Verstappenit «vigases ja ohtlikus sõidustiilis, mis sundis Hamiltoni kokkupõrget ära hoidma ja rajalt väjuma.» Tegemist oli sarnase manöövriga, mis ajas septembri alguses Belgias maruvihaseks Ferrari piloodi Kimi Räikköneni. Toona kutsus äsja 19-aastaseks saanud Verstappeni jutule ka vormel-1 sarja võistlusdirektor Charlie Whiting, kes luges hollandlasele sõnad peale. Lisaks märkis Whiting, et kui Verstappen käitub ka edaspidi rajal ohtlikult, saab ta halva kuulsuse osaliseks.

***

Vaid tund aega hiljem teatas Mercedes, et võtab protesti Hamiltoni soovil tagasi. Hamilton kirjutas sotsiaalmeediakanalisse Twitter, et tema arust võiksid asjad jääda nii, nagu lõpuprotokoll näitab. «Oleme tšempionid ja läheme edasi. Jutul lõpp!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles