Plangi külm pea ja õpipoiste kiirus

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal pandi kodusele rallihooajale väärikas punkt ja kavas on juba järjekorras 49. Saaremaa ralli. Võitjks tõusid Siim Plangi ja Marek Sarapuu, kes edestasid 54,7 sekundiga Miko-Ove Niinemäed. Plangi jaoks oli tegemist karjääri esimese Saaremaa ralli võiduga. Kolmas oli Rainer Aus, kes kaotas omakorda Niinemäele 7,4 sekundiga.
Sel nädalal pandi kodusele rallihooajale väärikas punkt ja kavas on juba järjekorras 49. Saaremaa ralli. Võitjks tõusid Siim Plangi ja Marek Sarapuu, kes edestasid 54,7 sekundiga Miko-Ove Niinemäed. Plangi jaoks oli tegemist karjääri esimese Saaremaa ralli võiduga. Kolmas oli Rainer Aus, kes kaotas omakorda Niinemäele 7,4 sekundiga. Foto: Timo Anis

Sõida, mis sa sõidad, võidumees tuleb ikka nurgast. Selle ütluse paikapidavust tõestas Siim Plangi. Mees, kes polnud enne Saaremaa rallit sõitnud tänavu ühelgi Eesti meistrivõistluste etapil, lõi koduse hooaja viimasel kihutamisel platsi puhtaks. Laiemas plaanis oli aga vähemalt sama oluline see, millist kiirust näitasid elus esimest korda R5-autoga võistelnud Kaspar Koitla ja Miko-Ove Niinemäe. 

Škoda Fabia R5 autoga kihutanud Koitla võitis neli esimest kiiruskatset ning tema üleolek oli mäekõrgune. Paraku sai pidu otsa rajalt väljasõiduga viiendal kiiruskatsel. Samasuguse autoga sõitnud Niinemäe alustas küll rahulikult, kuid kohanes neliveolise autoga iga kiiruskatsekilomeetriga ning lõpuks noppis juba kiiruskatse võidu ja absoluutarvestuse teise koha.

Plangi rääkis ralli finišis, et Saaremaal oli tema eesmärk sõitu nautida ja tänavuste kiireimate meestega ühes tempos püsida. «Võidus mängis rolli ka konkurentide ebaõnn, aga ühtegi halba sõna ei saa ma selle võistluse kohta ütelda. Rehvid püsisid tervena ja pea külmana,» sõnas ta. Plangi jaoks oli see karjääri esimene Saaremaa ralli üldvõit. Just selle tiitli puudumine oli üks stiimul, miks ta otsustas hooaja lõpus starti tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles