Nadal ja Federer 13 aasta jooksul esimest korda esinelikust väljas

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: Scanpix/Sipa

TENNIS. Meeste tennise kunagised valitsejad ja kauaaegsed esinumbrid šveitslane Roger Federer ja hispaanlane Rafael Nadal on viimase 13 aasta jooksul esimest korda mõlemad maailma edetabelis esinelikust välja kukkunud. Eile avaldatud värskes ATP tabelis hoiab 30-aastane Nadal viiendat positsiooni, 35-aastane Federer on seitsmendal kohal.

Viimastel aastatel on mõlemal pidevalt olnud probleeme vigastustega ning nooremad mehed on võimsalt peale tulnud. Kõige jõulisemalt domineerib serblane Novak Djokovic, kes on praegune maailma esireket, aga ka šotlane Andy Murray, kes paikneb teisel kohal. Kolmas on Šveitsi esindav Stanislas Wawrinka ning neljas jaapanlane Kei Nishikori. Federeri ette mahub veel ka Kanadat esindav Milos Raonic.

Nadal suutis suure slämmi turniiri viimati võita 2014. aastal, kui triumfeeris Prantsusmaa lahtistel, ent loodab juba õige pea oma positsiooni taastada. «Ma ei ole oma selle hooaja etteastetega rahul, sest mind segas kaks ja pool kuud vigastus. Seetõttu pidin mitu olulist turniiri vahele jätma,» rääkis Nadal ATP kodulehe vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles