Kubica kaardilugeja kritiseeris ralli korraldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica seisund tema tüdruksõbra sõnul halvenenud.
Robert Kubica seisund tema tüdruksõbra sõnul halvenenud. Foto: SCANPIX

Itaalias peetud rallil raskeid vigastusi saanud Robert Kubica kaardilugeja Jakub Greber kritiseeris Ronde di Andorra ralli korraldust. Greberi sõnul ei tohtinuks rajapiire niimoodi autosse tungida.

«Teadsime, et rada on libe ja seega arvestasime sellega,» lükkas Greber ümber väite, nagu oleks Kubica lohakas olnud. «Pärast libisemist mööda esimest rajapiiret läks auto vastu teist, mis tungis masinasse sisse. Nägin kohe, et õnnetus on tõsine.»

Greberi sõnul oli kummaline ka kiirabi ja päästemeeskonna ebaprofessionaalne tegevus.

«Kiirabi saabus kohe ja seejärel ka tuletõrje. Paraku võttis neid Roberti väljasaamiseks üle poole tunni. Esimesel brigaadil polnud vajalikke vahendeid, seega pidid nad teisi ootama. Seejärel ei suutnud helikopter maanduda ja pidime Roberti transportima teise kohta ning kaotasime veel aega,» meenutas Greber, kellele enim tuska valmistas siiski turvapiirde liitekoha lahtitulek. «See ei ole loogiline.»

Greberi kriitika alla langes ka meeste sõiduvahend Škoda Fabia.

«Rallisõitjatel ei tohiks olla autod, mis eest nõnda ebaturvalised. Pole esimene kord, kui sarnane õnnetus juhtub ja rallijuhid peaksid mõtlema, kuidas salongi paremini kaitsta,» märkis Greber.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles