Eesti vastu pingile jäänud kreeklane teatas Tallinnas karjääri lõpetamisest

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Holebas
Jose Holebas Foto: SCANPIX

Kreeka jalgpallikoondise äärekaitsja Jose Holebas teatas pärast eile Tallinnas toimunud mängu, et lõpetab oma koondisekarjääri. 32-aastane mees vaatas Kreeka 2:0 võitu Eesti üle varumeestepingilt.

Kreeka meedia andmetel teatas Holebas oma otsusest eile õhtul. Suure osa koondise jaoks tuli Holebase otsus suure üllatusena ning püüdsid meest ümber veenda, kuid tulutult. Holebase sõnul on aeg anda teatepulk noorematele meestele üle.

Holebas sündis Saksamaal, kuid tema juured on pärit Kreekast ja Uruguaist. «Üles kasvades oli mu unistus mängida Saksamaa eest, kuid kuna mu isa on kreeklane, siis mängiksin hea meelega ka nende koondise eest,» ütles ta 2011. aasta novembris. Samal kuul sai ta Kreeka kodakondsuse ning peagi tegi vasakkaitsja koondise eest ka debüüdi.

Peagi tõusis Holebas koondise põhitegijaks ning lõi kaasa ka 2012. aasta Euroopa meistrivõistlustel. Kokku mängis ta Kreeka eest 28 mängu ja lõi ühe värava.

Jalgpallurikarjääri alustas ta Saksamaal Kahli Viktoria ja München 1860 meeskondades, kuid siirdus 2010. aastal Olympiacose ridadesse. Seejärel mängis ta ühe hooaja AS Roma eest ning täna on mehe koduklubiks Inglismaa kõrgliiga klubi Watford.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles