Video: kes on süüdi surmaga lõppenud ralliõnnetuses?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Marino rallil juhtunud õnnetus
San Marino rallil juhtunud õnnetus Foto: twitter

San Marinos toimunud Rally Legend nime kandval võistlusel sõitis rallipaar Enrico Bonsano ja Alice Palazzi 12. kiiruskatsel teelt välja. Õnnetuse tagajärjel hukkus üks raja kõrval seisnud inimene. Asja uurima asunud rallisõitjast jurist Carlo Covi tunnistas, et tegemist võis olla korraldajate eksimusega.

Õnnetus juhtus olukorras, kus tee läks kaheks. Rallimehed eksisid ja kihutasid valele teele, kuid just seal seisid ka pealtvaatajad. 30 aastat rallit sõitnud Covi sõnul ei tohiks sellisesse paika pealtvaatajaid lubada, kuna raja kõrval asuvad teed peaksid jääma rallimeeste võimaluseks avariid vältida. «Bonsano sai aru, et ei suuda kurvi läbida. Tegelikult tahtis ta publikusse sõitmist vältida ja seepärast valis kõrvalise tee. Kahjuks tahavad pealtvaatajad tihti autodele võimalikult lähedal olla ja seetõttu seistakse ka vales kohas,» selgitas ta.

«Mina sõidan rallit juba 30 aastat ja ka Bonsano on kogenud võidusõitja. Loomulikult teame, et me ei saa kunagi turvameetmetes kindlad olla. Selles olukorras olid inimesed seal, kus nad poleks pidanud olema. Lisaks oli samasse kohta pargitud traktor.»

Õnnetuses suri üks inimene, kaheksa viidi haiglasse. Kolme kannatanu seisund on kriitiline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles