Balti riike ühendav võrkpallihooaeg algab: Midagi uut ja midagi vana

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpalliklubide peatreenerid ja esindajad andsid hooaja hakul aru, millised on sihid.
Eesti võrkpalliklubide peatreenerid ja esindajad andsid hooaja hakul aru, millised on sihid. Foto: Tairo Lutter

Eesti, Läti ja Leedu meeskondi ühendav liiga vahetas selle hooaja hakul taas nime: Credit24 sõlmis liigaga sponsorlepingu, mis on alaliidu presidendi Hanno Pevkuri sõnul väärt ligi 100 000 eurot, ja ühisrahastusel põhinenud Saja liigast sai aastaga ajalugu.

Eesti meeskondi on nagu eelmiselgi aastal kuus: tiitlikaitsja Pärnu Võrkpalliklubi, Tallinna Selver, Rakvere Võrkpalliklubi, Tartu Bigbank, Järvamaa Võrkpalliklubi ja TTÜ. Lisaks kuus klubi Lätist ning kaks Leedust.

Nagu hooajaeelsetel pressikonverentsidel tavaks, saab iga klubi peatreener ja mängija või mänedžer sõna. Kes kasutab seda naljategemiseks nagu Pärnu loots Avo Keel, kes ajab tõsisemat juttu. Eelarvesummasid ei taha keegi hea meelega välja öelda, ent sellegi kohta toome tõe päevavalgele.

Esitatud eelarved on küll ligikaudsed, nii nagu klubi esindajad nad avaldasid, ja tuleb ka arvestada, et mõni klubi ei pea maksma saali eest, teine peab.

Põhiturniiril kohtuvad klubid kodus-ja-võõrsil-süsteemis, esimesed kaks mänguvooru toimuvad juba eeloleval nädalavahetusel. Kaheksa edukamat meeskonda pääseb veerandfinaalidesse, mis mängitakse kahe võiduni. Finaalturniir toimub 18.–19. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles