El Clasico jääb sel aastal Inglismaal eetrikeelu tõttu nägemata

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali staar Cristiano Ronaldo (vasakul) ja tema FC Barcelona ametivend Andres Iniesta.
Madridi Reali staar Cristiano Ronaldo (vasakul) ja tema FC Barcelona ametivend Andres Iniesta. Foto: SCANPIX
  • Barcelona ja Real kohtuvad 3. detsembril
  • Suurbritannias ei tohi laupäeviti 14.45 - 17.15 jalgpalli otsepildis näidata

Hispaania jalgpallimeistrivõistluste kaks suurt ehk FC Barcelona ja Madridi Real kohtuvad sel hooajal La Ligas esmakordselt 3. detsembril. Kui tegemist on tänapäeva jalgpalli tõenäoliselt kõige oodatuma vastasseisuga ja otsepilti näidatakse rohkem kui pooltes maailma riikides, siis suures vutiriigis Inglismaal ei saa fännid kohtumist otsepildis vaadata.

Antud kohtumine algab 3. detsembril Camp Noul Suurbritannia aja järgi kell 15.15. Vastavalt juba 1960ndatel vastu võetud reeglile ei tohi Suurbritannias laupäeval kella 14.45 kuni 17.15 jalgpalli otsepildis näidata.

1960ndatel tegi Burnley jalgpalliklubi esimees Bob Lord ettepaneku keelata jalgpalli otsepildis näitamine eelpool mainitud nädalapäeval ja kellaajal, kuna nii loodeti tribüünidele meelitada rohkem publikut. Ajad on läinud edasi, kuid reegel on jäänud samaks.

Nüüd süüdistavadki britid hispaanlasi, et viimased panid kohtumise just nimetatud kellajale, et niimoodi meelitada tavapäraseid Premier League’i vaatajaid enda juurde.

2014. aastal ei näinud Sky Sportsi vaatajad Luis Suareze debüütkohtumise algust FC Barcelona särgis.

Tegemist pole aga esmakordse samalaadse juhtumine. 2014. aastal ei näinud Sky Sportsi vaatajad Luis Suareze debüütkohtumise algust FC Barcelona särgis, kuna Barcelona ja Reali toonane matš algas 15 minutit enne eetrikeelu lõppu.

Suurbritannias on aina enam räägitud, et nimetatud keeld võiks kaduda ning vastavad uuringud on tõestanud, et eetrikeeld ei mõjuta kuidagi Inglismaa jalgpalliklubide mängude külastatavust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles