Tartu imeline võit varjutas hetkeks mured, aga vigastused sunnivad otsima lisajõudu

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Gert Kullamäe (paremal) võis käed taeva poole lüüa: Kalev suudeti suurest kaotusseisust alistada.
Peatreener Gert Kullamäe (paremal) võis käed taeva poole lüüa: Kalev suudeti suurest kaotusseisust alistada. Foto: Margus Ansu

Valitsev Eesti meister Kalev/Cramo võitis Tartu Ülikooli vastu esimese poolaja 48:29. Tundus, et kõik on tehtud ja mäng liigub oodatud suunas. Kaugel sellest! Pooliku koosseisuga Tartu tuli minut minuti haaval järele ja Gert Dorbeki kaugvise kuus sekundit enne lõppu tõi tartlastele vaimses mõttes ülivajaliku 77:76 võidu.

«Eeldasin, et Kalev tuleb teist poolaega pisut kergemalt mängima ja nii läkski. Pidime selle olukorra ära kasutama ja lõpuni uskuma. Poolik koosseis ja vigastused ei tähenda seda, et keegi ei luba mängijatel võidelda. Näljase mängustiiliga on võimalus paljusid asju korvata ja lõpuks meile kuulunud lauavõitlus oli selle heaks näiteks. Arvasin, et seal võib Kalevil päris suur eelis olla,» rääkis Tartu peatreener Gert Kullamäe pärast kohtumist.

Mis saab aga edasi? Eelarve vähenemise tõttu jäi meeskonna pink lühikeseks ja kui vigastusetont kimbutama hakkas, satuti vihma käest räästa alla. Neljanda välismängija palkamine on seega ilmselt vältimatu.

Tartul on mõneks ajaks rivist väljas Kristen Meister (sääremarja venitus), pikemaks ajaks Kent-Kaarel Vene (kaelapiirkonna närvi pitsumine ja võimalik puukborrelioos) ja FIBA Meistrite liiga eelringis hea lauavõitlejana silma paistnud Venky Joisi põlves lõi välja vana kõhreprobleem.

«Kahjuks lõi Venky vigastus välja väga halval ajal, paar nädalat hiljem ei oleks asi nii hull olnud. Siis on paljud teised klubid juba esimesed mehed välja praakinud ja turul liigub neid rohkem,» lisas TÜ korvpallidivisjoni juhi kohusetäitja Ivo Hunt ja kinnitas, et eelarves pisut vangerdusruumi siiski leidub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles