Fury maailm variseb kokku: mees jäi ilma ka poksija litsentsist

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury.
Tyson Fury. Foto: SCANPIX

28-aastase Tyson Fury maailm on kokkuvarisemise äärel. Kui täna hommikul tulid teated, et mees laseb oma maailmameistrivööd vabaks, siis lõunaks jäi ta ilma ka oma poksija litsentsist.

Depressiooni vastu narkootikumidega võitlevat Furyt on viimasel ajal ümbritsenud skandaal skandaali järel. Eile kogunes Briti Poksiliit ning arutas, kuidas temaga edasi minna. Täna tehtud otsus on aga karm: mehe poksijalitsents peatati seoses antidopingu reeglite vastu eksimisega, mille uurimist aga jätkatakse.

Ilmselt ei tule uudis Furyle üllatusena ning seetõttu lasi ta ka oma tiitlid vabaks. «Võite võtta minult kõik, mille nime olen töötanud, kuid kõik, mida saan teile öelda, on see, et ma ju ütlesin teile,» kirjutas Fury viimati Twitterisse, viidates postitusega Vladimir Klitško alistamisele.

Esimesed uudised Fury positiivse dopinguproovi kohta ilmusid juunis. ESPN kirjutas hiljuti, et ka poksija 22. septembril antud dopinguproov sisaldas kokaiini. Ajakirjale Rolling Stone antud intervjuus tunnistas Fury kokaiini tarvitamist. 

«Ma olen oma elu jooksul teinud palju asju. Olen tarvitanud palju kokaiini. Väga palju. Miks ma ei peaks kokaiini tarvitama? See on ju minu elu. On ju nii? Ma võin teha, mida ise tahan,» rääkis Fury intervjuus. «Jah, ma olen kokaiini tarvitanud. Paljud inimesed on seda teinud. Mis see üldse asjasse puutub? See ei ole sooritusvõimet parandav dopinguaine.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles