Kuidas võeti Norra pommuudis vastu Rootsis?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug (vasakul) ja Charlotte Kalla
Therese Johaug (vasakul) ja Charlotte Kalla Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Rootsi murdmaasuusakoondis on täna lahvatanud Therese Johaugi dopinguskandaalist šokis.

«Me oleme kõik šokeeritud. Dopingujuhtumid ei tee meie spordile head, eriti halvaks läheb asi siis, kui suusatamise superstaar jääb vahele. Sellel on suured tagajärjed, asi on halb, väga halb,» sõnas Rootsi koondise peatreener Johan Sares.

Rootsi koondise suusataja Maria Rydqvist ei suutnud oma kõrvu uudist kuuldes uskuda. «See peab olema nali? Asi tundub väga halb.» Rootsi suusatäht Charlotte Kalla polnud aga nõus antud teemat kommenteerima, kuid ta olevat Johaugiga enne täna toimunud pressikonverentsi kontaktis olnud.

Rootsi ajakirjanik Lasse Arnell tundis aga uudisest võidurõõmu: «Mida ma teile siis rääkinud olen,» küsis Arnell, kes kirjutas Rootsi ajalehes Nya Wermlands-Tidningenis 12 päeva tagasi kommentaari, kus nimetas Johaugi petiseks.

«Olen ma üllatunud? Kindlasti mitte. Miks? Aga seepärast, et norrakad muutuvad dopingust rääkides ülbeteks. Olen Thereset jälginud ning ta ei liigu nagu teised,» jätkas ajakirjanik. «Norrakad on oma enda sporti hävitamas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles