Poksimaailm uue valitseja otsingul

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury.
Tyson Fury. Foto: SCANPIX

Profipoksis on kuninglikuks peetud ikka üliraskekaalu. Eile sai lõplikult selgeks, et seni enda käes mitut meistrivööd hoidnud Tyson Fury laseb WBA ja WBO tiitlid vabaks. Peale selle jäi ta ilma ka poksija litsentsist, kuna rääkis meedias avalikult kokaiini tarvitamisest. Kõige selle peale tuleb poksiorganisatsioonidel hakata otsima uusi maailmameistreid. 

«Ma võitsin need tiitlid poksiringis ja ma usun, et need tuleb ka kaotada ringis. Praegu ei ole ma võimeline aga enda tiitleid kaitsma,» teatas Fury avalikus pöördumises.

Britt jõudis tiitlitest loobuda ainult mõned tunnid enne temalt poksilitsentsi võtmist, mille tagajärjel oleks ta nagunii tiitliteta jäänud. «Olen võtnud vastu raske otsuse ja loobun oma meistrivöödest,» lisas ta.

Poksis on teadupärast mitu erinevat organisatsiooni, kes maailmameistritiitleid laiali jagavad. Omanik on olemas IBFi ja WBC meistrivööl. Esimene kuulub  britile Anthony Joshuale ning teine ameeriklasele Deontay Wilderile. Tähtsamatest tiitlitest kuulusid Fury valdusesse WBO ja WBA meistrivööd. Nö väiksema kaaluga meistritiitlitest olid tema käes veel näiteks  IBO ja ajakirja The Ring Magazine’i meistrivööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles