Kowalczyk ja Saarinen näitasid, mida nad Johaugi põhjendusest arvavad (2)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justyna Kowalczyk.
Justyna Kowalczyk. Foto: SCANPIX

Positiivse dopinguproovi andnud Norra suusastaar Therese Johaug andis täna pressikonverentsi, kus ta koos suusaliidu esindajatega jagas juhtunu kohta kommentaare. Pressikonverentsil võitles Johaug pisaratega ning avaldas, et tegemist on eksitusega ja sihilikku pettust ei ole olnud.

Klostebooli nime kandva steroidiga põrunud Johaug kasutas enda sõnul päikesest põlenud huulte raviks Trofodermini kreemi, mis ainet sisaldaski. Samas oli koondise arst lubanud tal kreemi kasutada ning kinnitanud, et midagi keelatut seal ei ole.

Ent Norra väljaanded soetasid pärast positiivse dopinguproovi avalikustamist Itaaliast samasuguse Trofodermini kreemi ja avastasid, et kreemi karbil on suurel ja selgelt antud hoiatus, et see sisaldab dopingut. Samasisuline sõnum on ka ravimi infolehel, aga kreemituubil endal mitte.

Johaugi konkurendid Justyna Kowalczyk (Poola) ja Aino-Kaisa Saarinen postitasid täna sotsiaalmeediakanalisse Twitter pildid just Trofodermini karbiga ja näitasid sellega, et ei usu Johaugi tiimi põhjendusi.

Kowalzcyk postitas hiljem Twitterisse ka iroonilise teksti: «Mu Twitteri konto on Norras väga populaarseks saanud. Mul pole seda vaja. Mind ei huvita päikesekreemid.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles