FIFAl on jalgpalli MMi tuleviku kohta laual neli plaani

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianni Infantino.
Gianni Infantino. Foto: RUBEN SPRICH/REUTERS

Rahvusvaheline Jalgpalliliit FIFA on ametlikult otsustanud hakata uurima võimalust laiendada jalgpalli maailmameistrivõistlustel osalevate meeskondade arvu. 

Ametlik ettepanek jalgpalli MMi laiendada tehakse 9. jaanuari FIFA kohtumisel. «Nõukogu on sellesse pigem positiivselt meelestatud,» sõnas FIFA president Gianni Infantino, kes käis hiljuti välja idee korraldada MM 48 meeskonna osavõtul.

Infantino esialgne plaan oli laiendada MM 40-riigiliseks, ent see tähendanuks lihtsalt alagruppide suurendamist, mis omakorda oleks turniiri liiga pikaks venitanud. 48 koondise plaan näeb ette, et 16 asetatud meeskonda pääsevad otse alagrupiturniirile, ülejäänud 32 meeskonda loositaks play-off-paaridesse, mille võitjad lunastaksid pääse alagrupiturniirile.

Uue süsteemiga turniir toimuks 2026. aastal, mille korraldajamaad veel valitud pole. Kokku arutab FIFA jaanuaris nelja varianti:

  • Jätkata vana 32-meeskonnalise struktuuriga
  • Laiendada osavõtvate meeskondade arv 40 peale (kaheksa viieliikmelist alagruppi)
  • Laiendada osavõtvate meeskondade arv 40 peale (kümme neljaliikmelist alagruppi)
  • Laiendada osavõtvate meeskondade arv 48 peale (16 asetatud meeskonda, 32 meeskonda loositakse play-off-paaridesse, mille võitjad pääsevad alagrupiturniirile)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles