Kalamehed ja postitantsijad tahavad olümpiale

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüügivõistlus.
Kalapüügivõistlus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Olümpiamängud on ikka paljude sportlaste ja ka spordialaliitude siht ja nii tuleb pidevalt juurde uusi alasid, kes soovivad maailma suurimast spordipeost osa saada.

Rahvusvaheline kalastamisliit teatas eile, et nad esitasid avalduse pääsemaks 2020. aasta Tokyo olümpiamängudele. Viimati käisid kalastajad olümpial 1900. aasta Pariisi mängudel, kui ala oli kavas mitteametlikult. Osalesid kuuest rahvusest sportlased, kuid toonasest võitjast pole kuskil mingit jälge leida.

Ala katusorganisatsioon kinnitab, et kalastamine annaks olümpiamängudele juurde värvi ja universaalsust, kuna tegemist on üle maailma väga populaarse alaga, vahendab BBC. «Kalapüügiga tegelevad maailmas miljonid inimesed, miks ei peaks see olema esindatud maailma suurimal spordivõistlusel?» ütles rahvusvahelise alaliidu president Ferenc Szalay.

Kõik kinnipüütud kalad lastaks Tokyo olümpial tagasi vette, seega ei tohiks ka loomakaitsega suuri probleeme tulla.

Kriitikud toovad aga vastuargumendina esile, et tulemus sõltub liiga palju õnnest ning pealegi on kalastast väga igav vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles