Puhtaid suusariike jääb aina vähemaks (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug ja Martin Johnsrud Sundby on siin pildil veel rõõmsad, aga viimaste kuude jooksul on mõlemad pidanud vastama ka valusatele küsimustele.
Therese Johaug ja Martin Johnsrud Sundby on siin pildil veel rõõmsad, aga viimaste kuude jooksul on mõlemad pidanud vastama ka valusatele küsimustele. Foto: TT/SCANPIX

Dopinguskandaalidest puutumata jäänud suuri murdmaasuusariike võib kokku vaid lugeda ühe käe sõrmedel. Paari kuu jooksul on omad vitsad kätte saanud ka dopinguvastase võitluse etaloniks peetud Norra. Martin Johnsrud Sundby astmaravimi tarvitamise üle võib vaielda, aga neljapäeval teatas mullune naiste valitseja Therese Johaug, et tema organismist leiti anaboolset steroidi klostebooli.

Traditsioonilistest suusamaadest on nüüd kõige puhtama ajalooga Rootsi, Norra naaberriik ja vihane konkurent. Rootsi meedias võeti Johaugi uudis vastu kahetiselt. Tavapärastele «Oleme šokeeritud!»-reaktsioonidele lisandus ka kahjurõõmsaid avaldusi. «Mida ma teile siis rääkinud olen?» küsis ajakirjanik Lasse Arnell, kes oli väljaandes NWT juba kaks nädalat tagasi ilmunud kommentaaris Johaugi petiseks nimetanud.

Läbi aegade on dopinguvastase organisatsiooni andmebaasis registreeritud üle 70 murdmaasuusatamisega seotud dopingujuhtumi. Suurem osa neist puudutab Venemaa, Soome ja Austria sportlasi, teiste riikide patustajaid on tunduvalt vähem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles