Jelena Välbe: varsti tohivad sportlased ainult kapsast süüa (4)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe tunneb positiivse dopinguproovi andnud norrakast olümpiavõitjale Therese Johaugile siiralt kaasa.

«Ta lihtsalt ravis enda huuli. Keelatud ainete nimekiri on tänapäeval sedavõrd pikk, et varsti võib ainult kapsast süüa. Eliitsportlastel on oma elu juba pea võimatu elada,» rääkis Välbe väljaandele VG. Välbe ei arva, et dopingureeglid peaksid olema leebemad, ent üks asi ei mahu talle pähe. «Imelik, et sportlased määrivad oma huultele keelatud kreemi.»

Välbe usub norrakate toodud põhjendust ning ei vaevu juhtunud pikemalt kommenteerima. «Arst andis talle ravimit, kuna tema huuled olid haiged ning edasist teame juba kõik.»

Kogu Johaugi juhtumi juures muutuvad eriti irooniliseks suusataja paarinädalatagused laused kohalikule ajalehele, kus Johaug rääkis, kui ettevaatlik ta erinevaid ravimeid või kreeme kasutades on. «Ma ei kasuta midagi, mida mulle pakutakse, ilma, et esmalt kontrolliksin neid. Olgu see mõni salv või tee. Kontrollin alati korra, kaks või isegi kolm korda.»

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles