Jalgpalli otsepilt: Kalju ja Levadia tiitlilootused said valusa hoobi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe tänases telemängus sai magusa võidu Paide Linnameeskond ja ülimalt valusa kaotuse Nõmme Kalju, kui Paide teenis koduplatsil 2:0 võidu. Kalju tiitlilootustele oli see valusaks hoobiks. Paide ridades tegid täna skoori Ander Ott Valge ning Mark Oliver Roosnupp.

Valusa kaotuse sai ka samuti tiitli eest heitlev FC Levadia, kes kaotas võõrsil 2:3 Sillamäe Kalevile.

Kalev asus kohtumist juhtima 43. minutil Jevgeni Kabajevi tabavast löögist. 45. minutil suurendas Aleksandr Savin võõrustajate edu. 47. minutil suutis Levadia kaotusseisu vähendada, kui värava sai kirja vahetusest sekkunud Kevin Kauber. 78. minutil oli penaltipunktilt taas täpne Kabajev. Kohtumise lõppseisu vormistas 81. minutil Levadia kaitsja Igor Morozov.

Kuna tabeliliider FC Infonet sai eile napi 1:0 võidu Tartu Tammeka üle, siis kolm vooru enne hooaja lõppu on Infonet oma esimesele meistritiitlile väga lähedal.

Kolmandas täna kell 13.00 alanud kohtumises tegid Rakvere Tarvas ja Pärnu Linnameeskond esimese koduväljakul 1:1 viigi.

Tabeliseis: 1. FC Infonet 73 punkti/33 mängu, 2. FC Levadia 69/33, 3. Nõmme Kalju 66/32, 4. FC Flora 66/32, 5. Paide Linnameeskond 47/33, 6. Sillamäe Kalev 47/33, 7. Narva Trans 36/32, 8. Tartu Tammeka 35/33, 9. Pärnu Linnameeskond 17/33, 10. Rakvere Tarvas 3/32.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Paide Linnameeskond – Nõmme Kalju

Laupäeval 15. oktoobril kell 13.00 Paide linnastaadionil

Nõmme Kalju jätkab oma tiitlijahti külaskäiguga Paide Linnameeskonnale. Tabeli kolmandal Kaljul on endiselt olemas kõik võimalused meistrikarikaks, nad olid enne vooru algust liidrist Infonetist ühe vähempeetud mängu juures nelja punktiga maas. Kuna aga Infonet alistas reedel 1:0 Tartu Tammeka, kärises vahe Kaljuga enne laupäeva juba seitsmele punktile. Viiendal kohal paiknev Paide võitleb oma positsiooni säilitamise eest, neil on täpselt sama palju punkte Sillamäe Kaleviga.

Kuigi paberil võib külalisi pidada tugevamaks võistkonnaks, on selle hooaja vastasseisud olnud vägagi tasavägised. Kui 23. aprillil suutis Kalju koduväljakul 1:0 võita, siis juba nädal hiljem mängiti Kesk-Eestis 1:1 viiki. Sama skooriga lõppes ka augustikuine vastasseis, kus Paidele päästis punkti Taavi Rähni lisaminutite tabamus. Heas hoos Paide on võitnud viimased kaks kohtumist järjest, viimati alistati võõrsil Tartu Tammeka 4:1. Kalju pole kaotusekibedust tundnud viimases kolmes Premium liiga matšis, eelmisest voorust võtavad nad kaasa 3:1 võidu Sillamäe Kalevi üle.

Paide loots Meelis Rooba: «Koondisepausi järel saame jätkata koduse liigaga, kus vastaseks Nõmme Kalju. Sel hooajal on Kaljuga mängud olnud väga pingelised ja usun, et suudame kodupubliku näidata sellist mängu, millega kaasnevad punktid.»

Paide ründaja Martin Kase: «Ees on ootamas tähtsad kohtumised, kus soovime näidata head mängu ja oma punktiskoori suurendada. Kõik poisid on nüüd puhanud ja valmis võiduseeriat jätkama Kalju vastu. Tulge omasid staadionile toetama!»

Kalju peatreener Sergei Frantsev: «Hooaja lõpp on lähedal, kõik järelejäänud mängud on tähtsad. Sel hooajal oleme Paidele juba punkte kaotanud, oleme Paidesse mängule minnes sajaprotsendiliselt keskendunud.»

Kalju keskkaitsja Henrik Pürg: «Paidega tuleb võitluslik mäng, aga siht on silme ees ja lähme viimastele mängudele ainult võidumõtetega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles