Kriis: Johaugi dopingujuhtum võib Norra suusaässadele maksta 10 miljonit eurot

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: SCANPIX
  • Norra koondise suursponsor nõuab vastuseid!
  • Suusakoondis tegi Johaugi juhtumi eel juba ennetavat tööd

Norra suusaässa Therese Johaugi positiivse dopinguproovi pärast ei higista ainult sportlane ise, vaid mures on kõik Norra suusastaarid. Muretsemise peamiseks põhjuseks on muidugi raha. Praegu kardavad Norra suusatipud, et kaalul on kokku umbes 10 miljonit eurot.

Kui suvel tuli avalikkuse ette, et Martin Johnsrud Sundby tarvitas lubatust rohkem astmarohtusid ja mees jäi ilma osadest võitudest ja sai ka lühikese võistluskeelu, siis selle elas Norra suusatamine üle. Kaotati ainult üks sponsor. Nüüd lüüakse aga suuremat häirekella, kirjutab Dagbladet.

Kas kogu koondis tiritakse mutta?

Kui Johaugi uudis tuli avalikkuse ette neljapäeval, siis juba kolmapäeval külastas Norra suusakoondise mänedžer Jørn Ernst tiimi suursponsoreid ja andis teada saabuvast uudisest.

Dagbladet kirjutab, et praegu ei ole ohus ainult Johaugi suured sponsorrahad, vaid kogu Norra koondis võidakse mutta tirida. Kaalul pidavat olema koguni kuni 10 miljonit eurot sponsorraha.

Kui Johaugi uudis tuli avalikkuse ette neljapäeval, siis juba kolmapäeval külastas Norra suusakoondise mänedžer Jørn Ernst tiimi suursponsoreid.

«Me ootame, et koondis vaataks koheselt oma probleemsed kohad üle. Lisaks ootame komitee raportit astmaravimite tarvitamise kohta. Seejärel teeme edasisi otsuseid ja vaatame, kas koostöö osas tuleb teha muudatusi,» teatas koondise ühe suursponsori Sparebank 1 direktor Jan Olof Brodersen.

Sperebank 1 on Norra suusakoondise üks viiest suursponsorist.

Norra suusaliidu president Erik Røste ja Martin Johnsrud Sundby (paremal) pressikonverentsil.
Norra suusaliidu president Erik Røste ja Martin Johnsrud Sundby (paremal) pressikonverentsil. Foto: Scanpix/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles