Inglismaa kõrgliiga: tiitlinõudlejad kaotasid punkte, Arsenal pääses tabeli eelviimase käest

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesut Özil
Mesut Özil Foto: JUSTIN TALLIS/AFP

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga kaheksandas mänguvoorus peeti täna seitse kohtumist. Tiitlinõudlejad Manchester City ja Tottenham Hotspur kaotasid punkte, Chelsea alistas kindlalt valitseva meistri ning Arsenal pääses napilt tabeli eelviimase käest.

Mänguvooru avasid Chelsea ja Leicester City. Juba kohtumise seitsmendal minutil viis Diego Costa kodumeeskonna juhtima, Eden Hazardi duubeldas 33. minutil eduseisu kaheväravaliseks. Lõplikult otsustas matši saatuse Victor Moses, kes kauni eeltöö 80. minutil väravaks realiseeris.

Londoni Arsenal võõrustas täna liigatabelis nelja punktiga eelviimasel kohal olevat Swansea Cityt. Theo Walcott lõi avapoolajal kaks väravat, kuid Gylfi Sigurdsson suutis poolaja lõpus külalismeeskonna kaotusseisu 1:2 peale vähendada. Täna 28-aastaseks saanud Mesut Özil tähistas sünnipäeva iluväravaga ning tunniajase mängu järel oli Arsenal 3:1 juhtimas.

Borja Baston vähendas üheksa minutit hiljem taaskord Swansea kaotusseisu väravaliseks. Külalismeeskond sai 20 minutit viigiväravat otsida arvulises ülekaalus, sest Granit Xhaka teenis punase kaardi, kuid väravaid selles kohtumises rohkem ei sündinud. Xhaka jaoks oli järjekordne punane kaart kahe ja poole aasta jooksul juba kaheksas.

Manchester City mängis 1:1 viiki Evertoniga. Liverpooli klubi läks mängu Romelu Lukaku väravast juhtima, City viigivärava lõi Nolito. Manchester Cityl oli kohtumise jooksul kaks penaltit, kuid nii Sergio Agüero kui Kevin de Bruyne ei suutnud oma võimalusi realiseerida.

Teised kohtumised:
Bournemouth – Hull City 6:1 (5. Daniels, 41. Cook, 45., 65. Stanislas, 83. Wilson, 88. Gosling – 34. Mason)
Stoke City – Sunderland 2:0 (8. 45. Allen)
West Bromwich Albion – Tottenham  1:1 (82. Chadli – 89. Alli)
Crystal Palace – West Ham United 0:1 (19. Lanzini)

Tabel: 1. Manchester City 19/8, 2. Arsenal 19/8, 3. Tottenham 18/8, 4. Liverpool 16/7, 5. Chelsea 16/8, 6. Everton 15/8, 7. Manchester United 13/7

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles