Johaugi süütusesse usuvad Facebookis kümned tuhanded inimesed (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: SCANPIX

Positiivse dopinguproovi andnud Norra suusatäht Therese Johaug on leidnud palju toetajaid, kes on Facebooki loonud kommuuni nimega «Jag støtter Johaug» ehk «Mina toetan Johaugi».

Pühapäevahommikuse seisuga on kommuuniga liitunud üle 28 000 inimese. Kommuunis arutatakse dopinguteema arengute üle ja jagatakse vastavaid uudiseid.

Arenguruumi norralastel veel siiski jagub, sest näiteks «Usume Andrus Veerpalu» kommuuni on tänaseks meeldivaks märkinud enam kui 52 000 inimest.

Olümpiavõitja ja seitsmekordne maailmameister Johaug andis klostebooli sisaldanud positiivse dopinguproovi 16. septembril, avalikuks tehti uudis sel neljapäeval. Norralanna ise väidab, et androgeense toimega anaboolne steroid klostebool sattus tema organismi Trofodermini nimelise kreemiga, mida ta kasutas päikesepõletusest kahjustatud huulte ravimiseks. Kreemi soovitas Johaugile Norra koondise arst Fredrik Bendiksen, kes kinnitas talle eelnevalt, et see ei sisalda keelatud aineid.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles