Rossi ja Lorenzo kukkusid, Marquez tuli kolmandat korda maailmameistriks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marc Marquez tuli MotoGP sarjas kolmandat korda maailmameistriks.
Marc Marquez tuli MotoGP sarjas kolmandat korda maailmameistriks. Foto: SCANPIX

Jaapanis Motegi rajal peetud MotoGP etapil selgus maailmameister, kui võitja Marc Marquez tegi lähimate jälitajatega sisse püüdmatu edu. Hondal sõitva hispaanlase tiitlivõidule sillutasid teed põhikonkurentide Valentino Rossi ja Jorge Lorenzo kukkumised.

Esikohalt startinud Rossi langes avakurvi järel kolmandaks, kui liidrikoha haaras Lorenzo. Marquez möödus temast neljandal ringil ja kui Rossi kaks ringi hiljem sama suutis, oli hispaanlane juba teise kohaga ligi sekundilise vahe sisse sõitnud. Marquezi jälitades kukkus Rossi seitsmendal ringil raja 10. kurvis, sai küll rajatöötajate abiga ratta uuesti püsti ja käima, kuid sõitis otsejoones boksi ja katkestas.

Lorenzo pidi tiitlilootuste säilitamiseks kindlasti poodiumil lõpetama ja püsiski teisel kohal, tõrjudes Andrea Dovizioso rünnakuid. Viis ringi enne lõppu kukkus aga temagi ja hooaja viienda etapivõidu noppinud Marquezi MM-tiitel sai sellega selgeks. Teisena lõpetas etapi Ducatil sõitev Dovizioso ja kolmas oli Suzuki sõitja Maverick Viñales.

Marquez, kelle edu on nüüd kolm etappi enne hooaja lõppu Rossi ees 77 ja Lorenzo ees 91 punkti, krooniti motoringrajasõidu tippklassis maailmameistriks ka 2013. ja 2014. aastal.

Valentino Rossi (taamal) lootused on äsja tolmupilve kadunud, Marc Marquez (esiplaanil) läheb MM-tiitli suunas. FOTO: Scanpix
Valentino Rossi (taamal) lootused on äsja tolmupilve kadunud, Marc Marquez (esiplaanil) läheb MM-tiitli suunas. FOTO: Scanpix Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles