Johaugi plindrisse vedanud arsti kohta paljastub järjest kahtlasemaid üksikasju

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fredrik S. Bendiksen.
Fredrik S. Bendiksen. Foto: SCANPIX

Väljaanne Aftonbladet uuris Norra suusatähe Therese Johaugi dopinguskandaali taga oleva arsti Fredrik S. Bendikseni tausta ja avastas mitu kummalist fakti, mis heidavad Johaugi dopingujuhtumile järjest enam varju.

Esiteks on Bendiksen töötanud tema LinkedIn-i profiili põhjal otsustades aastatel 1995-2003 Norras ravimifirma Pfizer esindajana. Just Pfizer tootis Johaugile saatuslikuks saanud kreemi nimega Trofodermin, milles leidus keelatud ainet nimega klostebool. Bendiksen on väitnud, et teadis küll klostebooli olemasolust Trofoderminis, kuid ei teadnud, et tegemist on keelatud ainega.

Teiseks aga töötas Bendiksen 2004. aastal jalgpalliklubis HamKam, kui klubi mängumees Sveinung Fjeldstadt jäi esimese Norra profisportlasena vahele anaboolsete steroidide tarvitamisega. Bendikseni ei süüdistatud siiski oma hoolealusele dopingu andmises, kuna Fjeldstadt väitis toona, et sai keelatud ainet sisaldanud tabletid sõbra käest.

Johaug, kelle dopingutarvitamine tuli ilmsiks sel nädalal, pidanuks sõitma koos Norra koondisega treeninglaagrisse, kuid jäi kodumaale. Ametlikku esialgset võistluskeeldu, nagu selliste dopingujuhtumite puhul tavaks, ei ole norralannale aga tänaseni määratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles