Doktor Eposen annab aru: mis oli Johaugi kadunud meigikotis?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doktor Eposen annab aru.
Doktor Eposen annab aru. Foto: SCANPIX

Soome ajakirjandus lustib mõnuga norralanna Therese Johaugi kallal, kes andis positiivse dopinguproovi. Nii avaldas väljaanne Lehtilehti oma veebileheküljel loo sellest, kuidas Ala-Tikkurilas asuvast Shelli bensiinijaamast olla leitud Johaugile kuuluv meigikott.

«Kotist leiti muuhulgas Itaalia huulekreemi, Saksamaalt pärit hambapastat, üks Soome banaan ja pooleliitrine pudel põhjendamatut ülbust,» kirjutab Lehtilehti. Koti eest olla vastutuse võtnud Norra murdmaakoondise arst Hg Eposen.

«Ma ei vaadanud pakendit ja seetõttu ei märganud, et sinna on trükitud samas kirjas tekst nagu Bjørn Dæhlie 1990ndate aastate hemoglobiinipakkidele. Uurisin küll tuubi pealt kreemi koostisosi, aga ei taibanud, et tekst «tuntud Ida-Saksamaalt» võiks dopingule viidata,» pajatas doktor Eposen ajalehele. «Tavaliselt kontrollib Therese küll kõik ravimid ise üle, aga seekord jäi see tal kahe sinisilma vahele,» lisas doktorihärra.

Artiklis on kommentaariks sõna antud ka teisele dopinguga pahuksisse sattunud Norra suusatähele Martin Johnsrud Sundbyle, kellel oli Lehtilehtile öelda järgmist: «Hhhhhhhnnn khööh khähh». Lõpetuseks lisab oma lühiarvamuse ka FISi peasekretär Sarah Lewis, kes töötavat parajasti Johaugile järgmiseks suveks võistluskeelu määramise kallal.

Loe Lehtilehti koostatud soomekeelset libauudist siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles