Ralf Aron lõpetas vormel-3 sarja uustulnukatest teisena, tiitel ei jäänud kaugele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron.
Ralf Aron. Foto: Prema Powerteam

Vormel-3 eurosarjas võistlev Ralf Aron lõpetas debüüthooaja kokkuvõttes tubli teise kohaga. Uustulnukate arvestuses oli eestlane teine, vandudes alla vaid rootslasele Joel Erikssonile.

Enne kolmest sõidust koosnevat viimast võistlusnädalavahetust Hockenheimis teadis Aron, et tiitli võitmiseks peab tal endal väga hästi minema ja Erikssoni tabama ebaõnn, kuid seda ei juhtunud. Avasõidus sai Aron tiimikaaslaste Lance Strolli, Maximilian Güntheri ja Nick Cassidy järel neljanda koha, ent Eriksson ei jäänud palju maha ja oli kuues.

Teises sõidus piisas Erikssonile uustulnukate tiitli kindlustamiseks teisest kohast, Aron lõpetas viiendana. Sõidu võitis taas Williamsi vormel-1 võistkonna noorte sõitjate programmi kuuluv Stroll, kes oli üldarvestuses taganud tiitli juba enne viimast osavõistlust.

«Oli väga positiivne päev, kus lõpetasin kaks korda hinnalisel punktikohal. Esimese sõidu neljas koht lubas veel mõelda ka uustulnukate arvestuse esikohast ja andis Premale ühtlasi täiusliku tulemuse,» viitas Aron laupäevaseid sõite kommenteerides asjaolule, et avasõidus noppis Prema koguni nelikvõidu. «Teises sõidus õnnestus veel vajalikke punkte noppida ja ehkki uustulnukate tiitel libises käest, kindlustasin üldarvestuse teist kohta,» lisas eestlane tiimi pressiteate vahendusel.

Stroll võitis ka pühapäevase kolmanda sõidu, Eriksson oli tema järel taas teine. Aron lõpetas sedapuhku 8. kohaga, kuid sellest piisas uustulnukate arvestuses teise koha kindlustamiseks. Eriksson kogus lõpuks uustulnukate arvestuses 470 punkti ja Aron 418 punkti. Kolmas oli 392 punktiga Anthoine Hubert.

Üldvõitjale Strollile järgnesid Günther ja George Russell. Aronile kuulus hooaja kokkuvõttes 176 punktiga üldtabelis tubli 7. koht, punkte kogus 10 etapil peetud 30 võistlussõiduga 22 sõitjat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles