Eesti jalgpalli valitsejaks pürgija edu saladused

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Infoneti üks liidritest on olnud Eesti koondises üle 100 kohtumise pidanud Dmitri Kruglov.
FC Infoneti üks liidritest on olnud Eesti koondises üle 100 kohtumise pidanud Dmitri Kruglov. Foto: Erik Prozes

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel on läbi aastate valitsenud peaasjalikult FC Flora ja FC Levadia, kes on vastavalt kümne ja üheksa tiitlivõiduga ka siinsed edukaimaid vutiklubid. Juba mitu aastat tagasi tuli võimsalt pildile Nõmme Kalju ning  Ida-Virumaa tiimide praeguse taandarengu järel on koduliigas neljandaks suureks kerkinud FC Infonet.

Kolm vooru enne koduse jalgpallihooaja lõppu on jõutud aga seisu, kus alles neljandat hooaega Eesti meistrivõistluste kõrgliigas mängiv Infonet on lähedal oma esimesele meistritiitlile.

2012. aastal kindlalt esiliiga võitnud Lasnamäel baseeruv klubi on seejärel teinud aasta-aastalt samme edasi. Esimene hooaeg kõrgliigas lõppes 6., järgmine 5. ja eelmine aasta 4. kohaga. Nüüd ollakse kinni oma esimeses medalis ka kohe kuldses.

Viimasel ajal peakonkurentidega viiki mänginud ja ülejäänud matšides 1:0 võite noppiva Infoneti pani kolm vooru enne hooaja lõppu ülimalt soodsasse seisu läinud laupäev, kui korraga kaotasid mõlemad nende lähimad ohustajad Nõmme Kalju (0:2 Paide Linnameeskonnale) ja FC Levadia (2:3 Sillamäe Kalevile). Kolm vooru enne hooaja lõppu edestab Infonet lähimat jälitajat nüüd 4 punktiga ehk kui järgmises kohtumises alistatakse Narva Trans ja ülejärgmises Paide Linnameeskond, siis ollakse juba voor enne hooaja lõppu Eesti meistrid.

Kuidas on Infonet jõudnud aga kuldmedalite lävele?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles