Suurt ujumisvõistlust varjutas osaleja surm (1)

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New World Harbour Race sai traagilise lõpu
New World Harbour Race sai traagilise lõpu Foto: New World Harbour Race / Facebook

Hong Kongis toimunud New World Harbour Race’i ujumisvõistlust varjutas 46-aastase mehe surm. Üks enam kui 60-aastane naisterahvas viibib võistluse järel kohaliku haigla intensiivraviosakonnas.

1,5 km pikkune võistlus meelitab kohale ka maailma mõistes tippujujaid ja kokku osales umbes 3000 inimest. Kohaliku meedia andmetel on antud võistluse puhul suureks probleemiks vetelpäästjate väike hulk, kuna kokku jälgis võistlejate turvalisust vaid 150 inimest. Rahvusvahelised reeglid nõuavad, et iga kümne võistleja kohta peaks kohal olema üks vetelpäästja.

«Oleme neid uudiseid kuuldes väga kurvad ja püüame anda endast kõik, et tema perekond raske aja üle elaks,» ütles kohaliku alaliidu juht Ronnie Wong.

New World Harbour Race toimus esimest korda juba 110 aastat tagasi, kuid selle korraldamine peatati 1978. aastal, kuna vee kvaliteet ei vastanud nõuetele. 2011. aastast äratati traditsioon taas ellu, kuid ka siis ütlesid spetsialistid, et vees võib leiduda ohtlikke baktereid.

Meestest võitis tänavuse võistluse ameeriklane Charles Peterson, naiste hulgas kerkis parimaks Rio olümpiavõitja Sharon van Rouwendaal Hollandist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles