Tennise paha poiss kaotas meelega

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Australia's Nick Kyrgios celebrates his win over France's Gael Monfils (R) following their men's singles semi-final match at the ATP Japan Open tennis tournament in Tokyo on October 8, 2016. / AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
Australia's Nick Kyrgios celebrates his win over France's Gael Monfils (R) following their men's singles semi-final match at the ATP Japan Open tennis tournament in Tokyo on October 8, 2016. / AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI Foto: KAZUHIRO NOGI/AFP

Austraalia tennisetäht Nick Kyrgios (ATP 15.) kinnistas oma pahapoisi mainet.

TENNIS. Möödunud nädala kolmapäeval keeldus 21-aastane Kyrgios Shanghai Mastersil oma vastasega sisuliselt mängimast, pälvides nii kohalolnud publiku kui tennisejuhtide pahameele. Eile määras professionaalseid meestennisiste ühendav organisatsioon (ATP) talle kaheksa nädala pikkuse võistluskeelu.

Kyrgios näitas Shanghais üles ebasportlikku käitumist. Matšis sakslase Mischa Zvereviga (ATP 68.) otsustas austraallane, et sel päeval ta mängida ei viitsi. Tema servid olid pehmed ning ühe punkti ajal jalutas Kyrgios puhketooli poole enne, kui vastase serv jõudis tema platsipoolele maanduda. Iga tema liigutus viitas sellele, et ta ei taha seal olla. Kui üks fänn nõudis mängu ajal Kyrgioselt tõsisemat suhtumist, vastas mees talle: «Tahad ise siia alla tulla ja mängida või? Istu maha, ole vait ja vaata mängu.»

Nüüdseks on tennisist oma käitumise eest vabandust palunud, sõnades, et saab täiesti aru, mille eest talle karistus määrati. «Hooaeg on olnud pikk ning olen silmitsi seisnud mitmete vigastustega. Olin Shanghais nii füüsiliselt kui mentaalselt täiesti läbi, kuid tean, et see pole vabandus,» kirjutas Kyrgios, kes peab juhtunu eest tasuma ka kaks trahvi kogusummas 38 000 eurot. Shanghais teise ringi jõudmise eest teenis mees 32 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles