26 sekundit, mis tõid Tartule valusa kaotuse

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otsustav hetk: Janar Talts niidab maha Oberwarti mängujuhi Derek Jacksoni.
Otsustav hetk: Janar Talts niidab maha Oberwarti mängujuhi Derek Jacksoni. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Korvpallis ja kogu spordis on lõpusekundite kaotused kõige valusamad. Eile sai seda oma nahal tunda Tartu Ülikooli korvpallimeeskond, kui FIBA Europe Cupi avakohtumises jäädi 77:78 alla Austria meistrile Oberwartile.

Dominykas Milka viis Tartu 26 sekundit enne lõppu ühe punktiga juhtima, aga viimane sõna jäi külalistele. Oberwarti väle mängujuht Derek Jackson ootas, kuni tabloole oli jäänud kuus sekundit, murdis siis korvi alla ja meelitas Janar Taltsilt osavalt vea välja. Ameeriklane realiseeris külmavereliselt ka vabavisked ja Tartu kolme sekundiga enam viskele ei jõudnud.

«26 sekundi jooksul oli meil võimalus teha kaks viga, nii et vastane vabaviskeid ei saaks. Tegime need võib-olla liiga kiiresti ära. Aga olgu, midagi veel katki polnud. Panin viimaseks rünnakuks väikese koosseisu, vastased samuti. Kõik pidid kaitses vahetama, ja kui nende mängujuht oleks raske viske üle Janari ära pannud, siis las nii olla. Aga ta läks korvi alla ja võttis vea välja. Meie poolt halb lõpp,» võttis Tartu peatreener Gert Kullamäe otsustavad hetked kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles