Lyoni staar keeldus vigastuse ajal palka vastu võtmast

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael (20)
Rafael (20) Foto: SCANPIX

Aastaid Manchester Unitedi jalgpalliklubis äärekaitsjana tegutsenud brasiillane Rafael siirdus 2015. aasta suvel Prantsusmaale Lyoni ridadesse. Sarnaselt Inglismaal veedetud ajale on Rafael ka Prantsusmaal näidanud, et saab üsna tihti vigastada.

L’Equipe kirjutab, et mees pöördus ühe vigastuse järel klubi juhtide poole ja teatas, et ei soovi saada palka enne, kui ta taas meeskonda aidata saab. Klubi vastus oli aga eitav, kuna palga kinni hoidmine olevat seadusevastane. Lõpuks leiti kompromiss ja Rafaeli palk suunati klubi heategevusfondi.

Rafael otsustas, et raha kulutataks robotile, mis aitab haiglas viibivatel lastel Lyoni esindusmeeskonna mängijatega suhelda. Roboteid kasutatakse tihtipeale meeskonna riietusruumis ja ka väljaku ääres.

«Mulle meeldib, kui saan palka jalgpalli mängimise eest, kuid kui ma ei saa mängida, siis… Mul on hea meel, et sain lastele abiks olla, kuid see oli ka minu jaoks hea. See tegevus aitas ka mind,» ütles Rafael.

Manchester Unitedis mängis Rafael kokku seitse hooaega ja võitis kolm Inglismaa meistritiitlit. Brasiilia koondisega võitis ta 2012. Londoni olümpial hõbemedali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles